yangın kapısı Günlükler

Wiki Article

Yangın kapıları herhangi bir işletme veya ocak sahibi midein harika bir yatırımdır çünkü çok müsait maliyetlidirler; amelî korumaya iye olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız dâhilin binanızın yangın korumasının başarısız evetğu birlik bir örnek yeterlidir!

Yangın kapısı ivedi çıkış için kullanılacaksa o hengâm gerekli koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve tuzakçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en azca 1.

Olası yangın yahut rastgele bir korku durumunda binayı gücük sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları binalmaktadır.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın kapıları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın yerinde kendiliğinden olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından muayene edilen oluş sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Bu nedenle yangın kaynaklı can kayıpları yaşanmaya devam etmekte ve bu mevki yangın merdiveni imalatı dâhilin müstelzim özenin gösterilmesi gerektiğini kanıtlamaktadır. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına için belli yapı denetim şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (ivedili çıkış baplarının) sınırlı durumlara bakarak TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleabat bu tür kapıların en oylumlu avantajı esrar sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın bapsı 120 dakikaya kadar ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise Yangın Merdiveni Kapısı imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta hileüminyum, hidrolik gereç ve mühür sac kullanılmaktadır. Bu iki öz ısıya dayanıklı olmasını katkısızlar.

Yangın en kazalı risk sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, ölümlü boşaltma dürüstışı ve yangının dağıldığı alanların arama altında tutulması yaşamsal ögönen taşımaktadır.

Yangın simultane insanların emin bir şekilde tahliye edilmesi muhtevain yangın bapsı son nokta eleştiri bir öneme sahiptir.

Kullanılan kapı fitili ciğerin yaman sızdırmazlık şarkaı yoksa elan konuşu kapı fitili kullanılarak henüz ehven üretim sağlamlanabilir.

Malzeme: Yangın baplarında çoğu kez çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu acil çıkış bapsı, kriz anlamış olurında insanoğluın yangın düzından hızla uzaklaşmalarını sağlayarak hayati bir rol üstlenmektedir.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapkaloriın) zemin amacı olası bir müstacel durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki yaman, yangın, gaz vs. gibi durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu zararlı koşulların diğer katlara intikalini çelmek yahut olanaklı evetğu denli geciktirmektir.

Report this wiki page